A fost suplimentat numărul utilajelor de deszăpezire care acţionează pe drumurile din Maramureş

deszapezire_mm_5-ian-2017_prefectura_1

COMUNICAT DE PRESĂ,
5 ianuarie 2017

Persoană de contact:
Ioana Teodorescu, consilier,
0755-793869

Din cauza căderilor mari de zăpadă înregistrate în judeţul nostru începând din noaptea de 3/4 ianuarie, atenţionarea cod galben de intensificări de vânt şi ninsori viscolite fiind prelungită până în această noapte, la ora 3, toate utilajele de la Drumuri Judeţene şi Drumuri Naţionale au intervenit pe drumurile din Maramureş pentru deszăpezire şi fluidizarea traficului.

În plus, pentru a face faţă ninsorii abundente, au fost aduse patru utilaje din alte judeţe. Astfel, aseară numărul utilajelor de pe DN1C (Mesteacăn – Baia Mare) a fost suplimentat cu unul, iar în cursul nopţii au sosit trei utilaje care au început să intervină pentru deszăpezire în pasul Gutâi. În total, pe DN18, în pasul Gutâi se lucrează începând de astă-noapte cu 11 utilaje. Odată cu sosirea dimineţii, se va acţiona cu două freze pentru lărgirea carosabilului.

deszapezire_mm_5-ian-2017_prefectura_2

Pe DJ 184, pentru a nu se mai înregistra blocaje în trafic, conducătorii auto sunt rugaţi să nu mai parcheze în zona pârtiilor, ci doar în parcările amenajate de către administratorii pârtiilor şi Primăria Oraşului Cavnic. Din pricina ambuteiajelor care se formează din centrul localităţii şi până în zona pârtiilor, angajaţii de la Drumuri şi Poduri întâmpină dificultăţi în a interveni pentru deszăpezire.

Odată cu înregistrarea de precipitaţii abundente, pe toate drumurile judeţului s-a intervenit cu utilaje de deszăpezire, astfel încât să se prevină, pe cât posibil, blocarea traficului.

deszapezire_mm_5-ian-2017_prefect

Prefectul judeţului Maramureş, Sebastian Mihai Lupuţ, se află de la primele ore în zona Maramureşului istoric, pentru a urmări îndeaproape procesul de deszăpezire. De asemenea, reprezentantul Guvernului în teritoriu are în vedere pasul Gutâi, unde în general circulaţia în condiţii de iarnă se desfăşoară mai anevoios.

Instituţia Prefectului – Judeţul Maramureş

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: