Efectele nocive ale folosirii telefoanelor mobile

de Alexandru PLEŞEA

Cât mai poți sta fără telefon mobil?

La această întrebare încă participă toată populația planetei unde cablurile și antenele de telefonie sunt în zare. Peste 4.5 miliarde de oameni îl folosesc.

Radiațiile electromagnetice pe care telefonul le primește de la aceste antene sub formă de radiofrecvențe neionizate afectează în timp țesutul pe lângă care stă.

Ca și cum ai scurtcircuita la frecvență mică un grup de celule umane. Cu iubirea de viață pe care încă o mai ai (sper), stai și te gândești în tihna momentului prezent – oare acele celule cât pot rezista în mine?

De departe copiii sunt mai afectați decât adulții în folosirea excesivă.

Sistemul lor nervos în creștere continuă este faultat de aceste radiații și țesutul lor celular sau osos nu se dezvoltă în parametri normali de creștere.

În 2011 Agenția Internațională de depistare și rezolvare a Cancerului a făcut public un studiu efectuat pe un larg eșantion și a rezultat că radiațiile emise de telefon sunt un „posibil risc cancerigen”, fără să dea timp de folosire a telefonului și ce înseamnă „posibil”.

De atunci aceste feluri de studii au fost oprite aparițiilor mass-media din cauza modului în care oamenii vor interpreta aceste lucruri.

Totuși, unii mai nerăbdători cu inima dintre noi, au început să vadă că telefonul mobil care sta lângă stimulatoare cardiace, defibrilatoarele implantabile și aparatele auditive cauzează interferențe și modificări ale acestora. Astfel, acestor aparate medicale scăzându-le puterea sau eficiența.

Un exemplu foarte des întâlnit este la avioanele care decolează și aterizează, unde o adunare mare de frecvențe emise de telefoanele noastre mobile pot afecta sistemul de recepție – transmisie a avionului, iar acesta nu va ști când să decoleze și pe ce pistă să aterizeze.

Un alt exemplu care ne face să scoatem capul pe fereastră când auzim, sunt accidentele rutiere, care conform ultimelor evidențe publice, s-au mărit în număr de 3-4 ori de când telefoanele mobile sunt folosite în mașină.

Pe lângă „posibilele” efecte adverse ale acestuia, partea bună a telefonului este că stă unde îl punem noi. Nu vine după noi. Nu ne striga (Hei, pune-mă în buzunarul tău la loc că vreau să te îmbolnăvesc nițel).

Noi alegem frecvența și durata folosirii acestora, iar efectele au puterea să schimbe la nivel celular, psihologic și evolutiv, mai multe aspecte de care nu suntem cunoscători… încă.

Ca să încheiem în glorie, aceste articole de relevanță demonstrativă prin studii îmi sunt dragi pentru că doar apasă frâna în viața omului pentru un timp. Acesta, prin ignoranța și devotamentul masiv față de obiceiurile vechi, va reveni cu o grabă covârșitoare la ele uitând cu o deplină rapiditate aceste lucruri.

Alexanru PleseaCu dragoste și respect, a fost un privilegiu să-ți scriu aceste lucruri.

Alexandru Pleșea

Rămâi cu bine!

 

 

Alexandru Plesea_logo

Splaiul Unirii 5
Bucureşti 030121
ROMÂNIA

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: