Teodor ARDELEAN, la ceas aniversar!

de ing. Gheorghe IANCU

Recent a apărut la Baia Mare excepționala carte aniversară intitulată „TEODOR ARDELEAN 70 de ani sub semnul lui HOMO DOCTUS” (coordonator Daliana Bonaț). Este excepțională întrucât conține o serie de laudatio și mesaje a zeci de personalități, începând cu Ioan Aurel Pop – președintele Academiei Române, Ionel Bogdan – președintele Consiliului Județean Maramureș, IPS Iustin – Episcopul Maramureșului și Sătmarului și mulți, mulți alții, precum și din partea colaboratorilor, colegilor, prieteni ai prof. dr. Teodor Ardelean. Sunt subliniate activitățile și realizările performante în domeniile culturale, politice, administrative etc. obținute la nivel local, zonal, național și chiar internațional de către dl. Teodor Ardelean.

Prof. dr. Teodor Ardelean merită din plin exprimările de laudatio ale zecilor de personalități care, la rândul lor, în activitățile profesionale sau extraprofesionale pe care le desfășoară sunt apreciați și admirați.

Pentru sigheteni, activitatea, realizările și personalitatea domnului Teodor Ardelean au o semnificație aparte datorită inițiativei și coordonării apariției cărților, documentar bibliografic, aniversare, ale unor personalități din cultura sigheteană: Mihai Dăncuș, Gheorghe Mihai Bârlea, Nicolae Iuga, apărute sub egida Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” din Baia Mare.

Sentimente de bucurie și mândrie pentru sigheteni și de aprecieri laudative la adresa d-lui Teodor Ardelean, au fost și sunt legate de apariția volumului, respectiv a cărții document de semnificație istorică „100 de ani de la MAREA UNIRE – 100 DE PERSONALITĂȚI MARAMUREȘENE CARE AU FĂCUT ISTORIE”, apariție sub coordonarea domniei sale, unde sunt evidențiați mai mulți sigheteni, printre care Lucia Mihaly de Apșa, Ioan Bilțiu Dăncuș, Gheorghe Chivu, Alexandru Ivasiuc, Elie Wiesel și alții.

Prof. dr. Teodor Ardelean merită din plin, la acest ceas aniversar, exprimări și mulțumiri pentru sprijinul metodologic și donațiile voluntare de carte pe care, instituția pe care o conduce – Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” – o acordă permanent și substanțial tuturor bibliotecilor din județ.

Acum, la aniversarea vârstei de 70 de ani, doresc domnului Teodor Ardelean multă sănătate, putere și, în continuare, inspirație și succes pe toate fronturile!

LA MULȚI ANI!

ing. Gheorghe Iancu

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: