„40 de zile pentru viață” – o campanie de post, rugăciune și veghe pașnică – pentru prima dată la Baia Mare

COMUNICAT DE PRESĂ

viata-800Evenimentul de lansare a campaniei 40 de zile pentru viață va avea loc marți, 28 februarie, la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu”, începând cu ora 17.00. La eveniment au fost invitați factorii de conducere locală, reprezentanţii societăţii civile, alături de liderii diverselor culte creștine care susțin apărarea vieții.

40 de zile pentru viață este cunoscută drept „cea mai inovatoare acțiune de veghe pașnică” în favoarea vieții copiilor nenăscuți, datorită naturii creştine şi a dorinţei de îndreptare a atenţiei tuturor celor implicaţi asupra valorii vieţii.

Campania are rolul de a aduce în atenţia publicului problema pusă de practicarea avortului la scară largă astăzi, îndemnând la o informare temeinică asupra repercusiunilor acestuia. Astfel, timp de 40 de zile se va desfășura o veghe de rugăciune neîntreruptă, în întreaga lume.

Anul acesta, municipiul Baia Mare se alătură unui grup de 636 de oraşe din 36 de ţări, care sărbătoresc viaţa prin rugăciune şi îndeamnă la apărarea ei, prin încetarea avortului. În România acest lucru se va desfăşura simultan în şase oraşe, acestea fiind: Cluj-Napoca, București, Iași, Timișoara, Bistrița, Baia Mare.

În Baia Mare, această veghe pașnică de post și rugăciune va avea ca spaţiu de desfăşurare zona Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș”.

Natura paşnică şi reflexivă a acţiunii este garantată prin faptul că toți participanții la veghea de rugăciune vor semna o declarație de pace, angajându-se să se comporte în permanență ca ambasadori ai lui Hristos și promotori ai vieții.

Acţiunea „40 zile pentru viață” a fost inițiată în România în anul din 2007. Printre rezultatele pe care aceasta le-a înregistrat la nivel european pot fi menționate: determinarea a 133 de angajaţi ai clinicilor în care se practica avortul să-şi înainteze demisia, închiderea a 74 de astfel de clinici, una dintre ele aflându-se, până anul trecut, în Cluj-Napoca. Până în prezent, 11.796 de vieţi au fost salvate. În anul 2016, mai bine de 700.000 de persoane au fost implicate în acest demers de apărare a vieții copiilor nenăscuți.

Toate acestea au fost posibile datorită implicării comunităților creștine în cele 40 de zile de post, rugăciune și veghe pașnică în fața spitalelor și a clinicilor de avort, ca voce pentru cei fără voce, ca apărare a valorii și demnității vieții copiilor nenăscuți.

Pentru informații legate de 40 de zile pentru viață în Municipiul Baia Mare, vizitați pagina de Facebook: https://www.facebook.com/40 de zile pentru viata Baia Mare

CONTACT:
Emanuel Ardelean 0733 051 098
Sabina Gruber 0756 459 880
Adriana Gîrboan 0741 063 041

One Response to „40 de zile pentru viață” – o campanie de post, rugăciune și veghe pașnică – pentru prima dată la Baia Mare

  1. […] Evenimentul de lansare a campaniei 40 de zile pentru viață va avea loc marți, 28 februarie, la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu”, începând cu ora 17.00. La eveniment au fost invitați factorii de conducere locală, reprezentanţii societăţii civile, alături de liderii diverselor culte creștine care susțin apărarea vieții. Campania are rolul de a aduce în atenţia publicului problema pusă de practicarea avortului la scară largă astăzi, îndemnând la o informare temeinică asupra repercusiunilor acestuia. Astfel, timp de 40 de zile se va desfășura o veghe de rugăciune neîntreruptă, în întreaga lume. Anul acesta, municipiul Baia Mare se alătură unui grup de 636 de oraşe din 36 de ţări, care sărbătoresc viaţa prin rugăciune şi îndeamnă la apărarea ei, prin încetarea avortului. În România acest lucru se va desfăşura simultan în şase oraşe, acestea fiind: Cluj-Napoca, București, Iași, Timișoara, Bistrița, Baia Mare. În Baia Mare, această veghe pașnică de post și rugăciune va avea ca spaţiu de desfăşurare zona Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș”. Mai multe detalii despre campanie puteţi găsi în comunicatul de presă pe care îl găsiţi aici: https://ebibliothecaseptentrionalis.wordpress.com/2017/02/24/40-de-zile-pentru-viata-o-campanie-de-p… […]

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: