Maramureșeanul Alexandru Bonea a construit varianta din sticlă a Colosseumului din Roma

Irinel Bârle este preotul care i-a salvat pe cei abandonați de părinți și le-a oferit o familie, printre care și tânărul Alexandru Bonea. Alex are 34 de ani, a crescut într-o casă de tip familial, și a descoperit latura artistică când a ajuns la Mănăstirea Prislop din Maramureș. La început a făcut icoane pe mozaic, dar acum se poate mândri cu adevărate opere de artă.

Alexandru Bonea: Am fost la o mănăstire şi preotul m-a trimis la un curs „de mozaic” în Iași, şi când m-am întors înapoi, am refăcut ceva planşe de mozaic şi mi-a venit o idee să fac macheta mănăstirii Prislop. Prima zi când am reînceput, am avut ceva emoţii, dar când am finalizat, m-am simțit împlinit….

În urmă cu puţin peste patru ani, Alexandru Bonea se apuca de lucru la ce avea să devină în timp o lucrare de artă unicat. Tânărul Alex a construit varianta din sticlă a Colosseumului din Roma. Colloseumul din sticlă a adunat aproximativ 140 de metri pătrați de material brut și peste 190.000 de sticle. Lucrarea va fi scoasă la licitaţie, iar banii obţinuţi vor fi donaţi unei case de copii.

Acum are şi un asociat care îl ajută în tot ceea ce creează.

Daniel Zaharie, asociat: Cu toate că am văzut-o aproape zilnic ori de câte ori o privesc, văd o operă frumoasă, văd o bucată din creaţia pe care Dumnezeu a pus-o în Alex, văd o minune.

Pentru fiecare gest pe care îl face există o tehnică: fâșii mici, fiecare baghetă lungă vine recalculată, apoi vine tăiată cu diamantul, declară Alexandru Bonea pentru ObservatorTv – Antena 1.

Lucrarea cu o înălţime de 76 de centimetri şi o greutate de aproximativ 700 de kilograme va fi scoasă la licitaţie, preţul de pornire fiind de 800 de mii de euro. Banii vor merge către un centru de plasament.

Sursa: https://observatornews.ro/social/tanar-baia-mare-a-construit-sticla-colosseum-roma-400280.html

Redacția „e-Bibliotheca septentrionalis”

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: