Diplome de excelență și premii pentru scriitorii de prestigiu ai Municipiului Baia Mare

Ziua Scriitorilor, eveniment cultural de anvergură al municipiului Baia Mare, este organizat și susținut anual, începând cu anul 2012, la inițiativa primarului Cătălin Cherecheș, în semn de respect și prețuire pentru oamenii speciali, înzestrați cu talentul de a da viață cuvintelor, care contribuie la prestigiul pe care orașul nostru îl are pe plan național și internațional.

În cadrul manifestării desfășurată în data de 15 iunie, au fost recompensați pentru activitatea pe care o desfășoară în domeniul ales cei mai buni dintre cei buni, respectiv tinerele talente care trebuie încurajate pentru a continua pe drumul culturii.

Cătălin Cherecheș

Cătălin Cherecheș, primarul Municipiului Baia Mare:

„Ziua Scriitorilor este un eveniment cultural de anvergură, susținut de autoritatea locală, pentru că nu totul se rezumă doar la infrastructură, economie, investiții și alte proiecte prin care dezvoltăm și modernizăm orașul nostru. Avem obligația de a sprijini inclusiv mediile care duc departe renumele orașului nostru, creionând în continuare istoria acestui loc binecuvântat de Dumnezeu.

Avem privilegiul de a avea în Baia Mare foarte mulți oameni talentați, tocmai de aceea este adesea greu să fie alese doar câteva persoane care să fie premiate pentru activitatea pe care o desfășoară în domeniul ales. Scriitorii nu fac excepție, anual revenindu-ne onoarea de a susține acest demers prin care sunt recompensați cei mai buni dintre cei buni, respectiv tinerele talente care trebuie încurajate pentru a continua pe acest frumos, dar nicidecum ușor, drum al culturii”

„Ziua Scriitorilor este un eveniment important pentru viața literară și culturală a Municipiului Baia Mare, prin care ne-am propus să evidențiem în fiecare an scriitorii care s-au remarcat atât prin creația proprie, cât și prin implicarea în viața literară și culturală a municipiului Baia Mare și care au contribuit la creșterea prestigiului cultural al orașului nostru. Aducem mulțumiri comunității băimărene, Primăriei și Consiliului Local Baia Mare și în mod special primarului Cătălin Cherecheș pentru prețuirea acordată oamenilor de cultură ai municipiului” a spus Săluc Horvat, președintele Asociației Scriitorilor Baia Mare.

În acest an, în baza propunerilor făcute de către Asociația Scriitorilor Baia Mare au fost acordate următoarele distincții:

Marele premiu pentru literatură, categoria „Pentru întreaga carieră” a fost acordat domnului Gheorghe Mihai Bârlea.

Gheorghe Mihai Bârlea

„Un mare om, un caracter deosebit, de o modestie care ar putea fi luată exemplu de mulți mai mari ai vremurilor actuale, Gheorghe Mihai Bârlea s-a făcut cunoscut și recunoscut în fiecare domeniu unde a activat pe parcursul vremii. A rămas același om simplu, de o cultură și un bun simț ieșite din comun, care și-a pus amprenta peste tot pe unde a umblat. Pentru activitatea sa lirică îl distingem în acest an, însă Gheorghe Mihai Bârlea merită toate aprecierile noastre, recunoștința cetății pentru tot ceea ce a demonstrat pe parcursul anilor, în toate domeniile în care s-a implicat, în toate demnitățile ocupate pe parcursul vremii, de la profesor, sociolog, prefect, director de instituții și lista poate continua. Un om profesionist, care își merită binemeritatul loc în galeria maramureșenilor cu care ne mândrim” a arătat Cătălin Cherecheș, primarul Municipiului Baia Mare.

Marele premiu pentru literatură, categoria „Tânăr scriitor” – a fost acordat Marei Dărăbuș

Mara Dărăbuș

„Avem mulți tineri care onorează comunitatea noastră. Cu siguranță un exemplu al generației ei este Mara Dărăbuș. O tânără extrem de talentată, care are un cuvânt de spus și în ceea ce privește viitorul comunității noastre, fiind preocupată și de domeniul social, cu un set de valori și principii extrem de bine înrădăcinate încă din fragedă copilărie, de către părinții ei care s-au remarcat fiecare în domeniul în care activează. Marele premiu pentru literatură, categoria Tânăr scriitor, i-a revenit Marei Dărăbuș, care astfel confirmă și în domeniul cultural. În numele comunității băimărene, o felicit pentru parcursul de până acum, pentru contribuția adusă culturii băimărene și pentru faptul că este unul dintre tinerii care, deși studiază în alt oraș, nu uită de locul natal și a ales să se dedice și orașului nostru, chiar dacă are oportunitatea de a străluci oriunde în lume” a mai arătat primarul Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș

Diplomă de Excelență și Marele Premiu pentru Literatură, categoria „Scriitorul anului” au fost acordate doamnei Ileana Ștețco și domnului Nicolae Scheianu.

Ileana Ștețco

 

Nicolae Scheianu

De asemenea, în semn de prețuire pentru întreaga creație literară prin care a contribuit semnificativ la promovarea valorilor culturale și spirituale locale. domnul Ștefan Jurcă a fost distins cu Diplomă de Excelență și Marele Premiu pentru Literatură, categoria „Pentru întreaga carieră”.

Ștefan Jurcă

Sursa: Primăria Baia Mare | www.baiamare.ro

Redacția „e-Bibliotheca septentrionalis”
Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare – ROMÂNIA

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: