Cuvinte din izolare

Cartea Cuvinte din izolare. Comunicare, comuniune, liturghie și filantropie în vreme de pandemie, a apărut de sub teascul tipografic, într-o frumoasă colaborare dintre editura Lumea Credinței și editura Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, autor este Episcopul Iustin Hodea – unul dintre cei mai iscusiți glăsuitori și mărturisitori ai Adevărului din Biserica noastră.

Încercările prin care trec Țara și Biserica nu puteau să îl lase indiferent pe vlădica Iustin, de aceea a ținut să-i îmbărbăteze pe credincioșii români cu îndemnuri și pilde, cu acte de exemplaritate filantropică și cu exemplul personal: curaj și asumare, prudență și tact. Și, peste toate, duhul comuniunii care a trecut peste toate stavilele, izolările și neputințele noastre.

O carte-martor asupra vremurilor stranii, dureroase și complicate, care îndreaptă acolo unde e cazul, mângâie atât cât se poate, descurcă ițele înțelegerii atât cât este permis de buna cuviință duhovnicească, lecturând cele 272 de pagini ale sale.

Asistența religioasă oferită credincioșilor, spovedania și împărtășirea cu Trupul și Sângele Domnului, nu au încetat nicio zi, cu toate acțiunile de ostilitate și chiar agresivitate promovate de unele instituții media, cucerite de ideologiile globaliste, progresiste și neomarxiste, care au lansat ideea atee și întunecată că oamenii s-ar putea infecta de la împărtășirea cu Trupul și Sângele Domnului Iisus Hristos, de la Potir și Linguriță. A fost o adevărată bătălie, pe argumente, între atei și creștini – între slujitorii lui Hristos și proorocii progresiști ai secolului XXI. Ce e val ca valul trece! Nu s-a dovedit din punct de vedere științific și medical că mersul la biserică, ori împărtășirea cu Trupul și Sângele Domnului, închinarea la icoane și venerarea Sfintelor Moaște ar fi surse de infectare. Dimpotrivă, sunt mijloace de întărire, de liniștire, de comuniune și pace și, în cele din urmă, de vindecare și izbăvire de frică și îngrijorare. (Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului)

Redacția „e-Bibliotheca septentrionalis”
Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare – ROMÂNIA

Scrie un comentariu