Concursul Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor” Ediţia a XLIII-a, Târgovişte, 11-12 noiembrie 2011. REGULAMENT

Delia Florea_LOVE

Consiliul Judeţean Dâmboviţa
Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa
Societatea Scriitorilor Târgovişteni
Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu”
Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească”
Teatrul Municipal Târgovişte
Universitatea „Valahia”

REGULAMENT

Concursul Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor”, Ediţia a XLIII-a, Târgovişte, 11-12 noiembrie 2011

În organizarea Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, a Societăţii Scriitorilor Târgovişteni, a Bibliotecii Judeţene „Ion Heliade Rădulescu”, a Complexului Naţional Muzeal „Curtea Domnească”, a Teatrului Municipal Târgovişte, a Universităţii „Valahia”, cu sprijinul Uniunii Scriitorilor din România, se desfăşoară Concursul Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor”, cu patru secţiuni de creaţie (poezie, proză scurtă, eseu şi teatru scurt), ajuns anul acesta la ediţia a XLIII-a. El se adresează creatorilor din toată ţara, care nu au împlinit 40 de ani, nu sunt încă membri ai uniunilor de creaţie şi nu au volume de autor.

Concursul doreşte să descopere, să sprijine şi să promoveze o literatură de certă valoare umanist-estetică, deschisă tuturor abordărilor, căutărilor şi inovaţiilor din interiorul oricăror experienţe ale canonului specific românesc ori universal. Concurenţii se vor prezenta la concurs cu un grupaj de 10 titluri pentru secţiunea de poezie, 3 proze însumând maxim 8 pagini la secţiunea proză scurtă, 1-2 piese de teatru scurt (inclusiv piese pentru copii), pentru secţiunea teatru scurt, care vor aborda teme la alegere, şi 2 lucrări de circa 4-5 pagini la secţiunea eseu, cu tema „Şcoala prozatorilor târgovişteni. Mircea Horia Simionescu – cel mai original prozator român postbelic”.

Lucrările vor fi editate în word, cu caracter Times New Roman, corp 12, la un rând şi jumătate. Acestea vor avea un motto, ce se va regăsi într-un plic închis, conţinând un CV detaliat (numele concurentului, data naşterii, activitatea literară, adresa şi, obligatoriu, numărul de telefon), şi vor fi trimise prin poştă (imprimate pe hârtie şi pe un CD)

până la data de
31 octombrie 2011
pe adresa
Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa
str. A. I. Cuza nr. 15
cod poştal 130007
Târgovişte

În cazul în care, lucrările vor fi trimise prin poşta electronică (e-mail – office@cjcd.ro), acestea vor fi însoţite de un motto, precum şi de datele personale solicitate mai sus, organizatorii asigurând confidenţialitatea acestora până ce juriul va delibera şi va stabili premianţii ediţiei.

Concurenţii care au obţinut un premiu la una dintre secţiuni, în ediţiile anterioare, se vor putea înscrie în concurs doar la o altă secţiune.

Concurenţii care nu vor trimite toate datele de identificare vor fi eliminaţi din concurs.

Nu vor participa la concurs lucrările care vor fi trimise după 31 octombrie 2011, data poştei.

N.B.

Premianţii vor fi invitaţi de către organizatori în zilele de 11şi 12 noiembrie 2011, la Târgovişte, la manifestările organizate în cadrul Concursului Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor”, ediţia a XLIII-a 2011.

Premiile, în număr de 18, în valoare de circa 7000 lei, vor fi acordate concurenţilor numai în prezenţa acestora în vechea Cetate de Scaun, cu ocazia festivităţii de încheiere a concursului. De asemenea, lucrările premiate vor fi publicate într-un volum editat de Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, în colaborare cu editura „Bibliotheca”.

Relaţii suplimentare:

Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa
telefon-0245/613112
e-mail – office@cjcd.ro

Notă finală:

Orice modificare a actualului regulament va fi notificată în procesul verbal de jurizare şi adusă la cunoştinţa publicului de către juriul naţional, alcătuit din personalităţi recunoscute ale vieţii cultural-literare naţionale.

Organizatorii

Scrie un comentariu

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: